Tulevat tapahtumat

Trager refleksityöskentelyn peruskurssi

14.04.18 10:00 - 16.04.18 16:30

Päivölän opisto - www.paivola.fi
Päivöläntie 52
Valkeakoski,  37770 Kartta

Tämä kurssi on tarkoitettu Trager-terapeuttien jatkokoulutukseksi sekä Tragerin opiskelijoille, jotka ovat käyneet Taso I ja II-kurssit.

MITÄ TRAGER- REFLEKSITYÖSKENTELY (RR) ON?
RR -lyhenne tulee englanninkielen termistä Reflex Response = refleksireaktio.
RR:ää voi käyttää sekä pöytätyöskentelyssä että liikunnassa.
Refleksityöskentelyssä leikimme eri kehonosien vastuksella. RR on yksinkertaista ja hyvin tehokasta. Se lisää lihasjänteyttä ja aktivoi kehon toimintaa. Tämä on tärkeää, kun halutaan tukea asiakkaan tasapainoa, oikeaa asentoa tai auttaa asiakasta palauttamaan uudelleen kehonsa toiminta. RR:n osaaminen on tärkeää mm. jännitys- ja jäykkyystiloissa ja Parkinson-, MS- ja halvaus-asiakkailla.
RR yhdistetään yleensä tavalliseen Trager -työskentelyyn. Peruserona on, että Trager-”perushoito” rentouttaa ja RR aktivoi ja vahvistaa.
Milton Trager aloitti hoitouransa refleksityöskentelyllä.

Kouluttaja: Egyptiläis-skotlantilainen fysioterapeutti,
Trager-kouluttaja KATRIONA SHAWKI
Opetuskieli: Englanti, tulkkaus suomeksi

Hinta: 330 €
... Lue lisääNäytä vähemmän

Taidetrager

20.04.18 17:00 - 22.04.18 14:00

Päivölän opisto - www.paivola.fi
Päivöläntie 52
Valkeakoski,  37770 Kartta

Taiteesta hyvinvointia ja jaksamista!

Tästä kurssista saat iloa ja hyötyä vaikka olisit kuvataiteen vasta-alkaja, harrastaja tai ammattilainen.
Stressiä laukaisevan ja rentoutta lisäävän taidetragerin avulla on mahdollista löytää itsestä uusia voimavaroja. Esimerkiksi opettajille kurssi voi tarjota uusia työvälineitä tämän päivän haasteisiin.

Taidetrager-menetelmän avulla saat kehosi ja mielesi rentoutuneeseen tilaan, jolloin voit kokea jokapäiväistä iloa luovuudesta kaikilla elämän osa-alueilla. Kurssilta saat työvälineitä sekä kehon että mielen solmujen ja kipukohtien ymmärtämiseen, tiedostamattoman kuuntelemiseen ja vaikuttaa sitä kautta myös arkiseen jaksamiseen.

Taiteellisen työskentelyn välineinä käytämme monipuolisesti eri tekniikoita, kuten piirtämistä, maalaamista ja muotoilua.

Taideosion kouluttajana 20 vuotta kuvataiteilijana työskennellyt taiteen maisteri ja tohtorikokelas Satu Kiuru, joka tekee parhaillaan väitöstutkimusta kehollisuuden merkityksestä kuvataiteellisessa prosessissa.

Trager-menetelmä koostuu hauskasta ja oivaltavasta liikunnasta ja pehmeällä ja tietoisella kosketuksella tehtävistä hoitoliikkeistä. Molemmat syventävät tietoisuutta ja läsnäoloa omassa kehossa ja vievät meidät kohti syvän rauhan tilaa. Nämä lievittävät kehon kipuja, jännityksiä ja jäykkyyksiä ja parhaimmillaan auttavat vapautumaan niistä täysin. Kun kehomielessä tuntuu hyvältä, myös taiteen luominen tuntuu kevyemmältä, helpommalta ja vapaammalta. Miten antaisit luovuuden pulputa ja minkälaista taidetta haluaisit tällä tavoin luoda?

Trager-liikunta sopii mainiosti kaikenikäisille ja -kuntoisille jokapäiväiseksi liikunta- ja itsehoitomuodoksi. Sopii erinomaisesti myös taiteilijoille ylläpitämään oman kehomielen hyvinvointia ja tukemaan luovuutta. Tämän ihmisen kehoa ja mieltä pehmeästi ja arvostavasti lähestyvän, keveyttä ja rentoutta tuovan menetelmän on kehittänyt amerikkalainen lääkäri Milton Trager.

Kouluttaja:

Trager-ohjaaja Sirpa Jauhiainen. Sirpa on tuonut Tragerin Suomeen ja hänellä on 20 vuoden kokemus Tragerista ja sen kouluttamisesta.

Kurssin hinta:

250 € sisältää majoituksen 2hh ja kurssipäivien ateriat (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen).

Kurssille otetaan maksimissaan 15 osallistujaa.

Aikataulu:

Perjantai klo 17-20
(majoittuminen klo 17.00 mennessä, jonka jälkeen voi osallistua klo 17 alkavaan päivälliseen)

Lauantai klo 9-18

Sunnuntai klo 9-14
Kurssin yhteyshenkilö:
toimisto@paivola.fi
... Lue lisääNäytä vähemmän

Taso I:n valmennuspäivä

19.05.18 10:00 - 19.05.18 16:00

Kurssipäivä on tarkoitettu Trager-alkeiskurssin käyneille. Päivän aikana käydään läpi ja harjoitellaan Taso I:n sisältöä.

Kurssihinta: 110 €

Kouluttaja: Trager-ohjaaja Sirpa Jauhiainen
... Lue lisääNäytä vähemmän